Ενεχυροδανειστήριο, πως λειτουργεί; Συχνές ερωτήσεις.

Κάντε έρευνα και μην παραπλανήστε από εύηχες διαφημίσεις.
Σκεφτείτε το συμφέρον σας !
Πληρώνουμε περισσότερα !

Τι απαιτείται για μια συναλλαγή;

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής πρέπει να είστε άνω των 20 ετών και να έχετε μαζί σας το έγγραφο ταυτοπροσωπίας σας ( Ταυτότητα ή Διαβατήριο ), Άδεια παραμονής σε ισχύ για αλλοδαπούς εκτός ΕΟΚ, καθώς και τον ΑΦΜ σας.

Επίσης για συναλλαγές άνω των 500€ χρειάζεται αριθμός τραπεζικού λογαριασμού IBAN.

Έχω διάφορα κοσμήματα – αντικείμενα  που δε γνωρίζω αν είναι χρυσά ή πόσα καράτια. Τι κάνω;

Θα συγκεντρώσετε τα κοσμήματα αυτά και θα έρθετε σε κάποιο κατάστημά μας. Ο/Η συνάδελφος θα εκτιμήσει το κάθε ένα κόσμημα ξεχωριστά και στη συνέχεια θα τα διαχωρίσει με βάση τα καράτια τους, με γνώμονα δηλαδή τη περιεκτικότητα τους σε πολύτιμο μέταλλο (χρυσό, ασήμι). Στη συνέχεια ζυγίζονται χωριστά βάση των καρατίων και πολλαπλασιάζοντας τη συμφωνημένη τιμή επί τα γραμμάρια υπολογίζεται το τελικό ποσό. Σε περιπτώσεις που έχουμε κοσμήματα διαφόρων καρατίων, αθροίζουμε τα σύνολα και τότε καταλήγουμε στο τελικό ποσό που θα εισπράξετε μετρητά την ίδια στιγμή.

Πως υπολογίζεται η τιμή;

Η τιμή υπολογίζεται βάση της τρέχουσας τιμής χρυσού που ισχύει παγκοσμίως και τη παίρνουμε από το https://www.kitco.com . Χρησιμοποιείστε τον υπολογιστή μας και δείτε την πιθανή αξία των κοσμημάτων σας. 

Πως θα ξέρω πριν έρθω σε εσάς πόσων καρατίων είναι τα κοσμήματά μου;

Τα κοσμήματα κοστολογούνται βάση της περιεκτικότητας τους σε πολύτιμο μέταλλο. Όταν φτιάχνονται λοιπόν οι αλυσίδες, τα βραχιόλια, τα δαχτυλίδια, οι καρφίτσες και γενικά όλων των ειδών κοσμήματα τυπώνεται πάνω τους μια σφραγίδα με ένα νούμερο που δηλώνει αυτό ακριβώς. Τα νούμερα που θα συναντήσετε είναι:

Το κόσμημα που θα σας φέρω έχει κάποιες πέτρες. Τις αγοράζετε και αυτές ?

Ναι κοστολογούνται και αγοράζονται μετρητοίς. Και αν υπάρχουν συνοδευτικά έγγραφα, πιστοποιήσεις πρέπει να τα προσκομίσετε μαζί για να τις ανταλλάξετε στη καλύτερη δυνατή τιμή. Σε περιπτώσεις που είναι μικρές σας συμβουλεύουμε για τις εναλλακτικές που έχετε και σας τις δίνουμε σε ασφαλή συσκευασία ώστε να είναι προστατευμένες μέχρις ότου αποφασίσετε τι θα κάνετε με αυτές.

Είστε ενεχυροδανειστήριο, μπορώ δηλαδή να αφήσω κάτι και να το πάρω μετά από κάποιο διάστημα με τόκο;

‘Όχι. Η EasyPay Gold ασχολείται αποκλειστικά με την αγορά μετρητοίς και μόνο, πολύτιμων μετάλλων οποιασδήποτε μορφής και ποσότητας καθώς και κοσμημάτων αξίας

Μπορώ να ανταλλάξω το αυτοκίνητο, το σπίτι ή κάποιο άλλο περιουσιακό μου στοιχείο;

Όχι. Ο τομέας δραστηριοτήτων της EasyPay Gold αφορά μόνο την αγορά μετρητοίς και μόνο, πολύτιμων μετάλλων κάθε είδους ποιότητας και ποσότητας, κοσμημάτων αξίας και λοιπών τιμαλφών.

Τι είδους κοσμήματα μπορώ να πουλήσω;

Οποιοδήποτε κόσμημα ή σκεύος από χρυσό, ασήμι σε οποιαδήποτε μορφή, πολύτιμους λίθους και κοσμήματα επιβεβαιωμένης αξίας όπως ρολόγια ή νομίσματα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Γιατί να επιλέξω εσάς;

Η EasyPay Gold και τα άτομα που την απαρτίζουν κατανοούν και αντιμετωπίζουν με απόλυτη σοβαρότητα και εχεμύθεια την ανάγκη που έρχονται να καλύψουν. Παρέχουν σωστή συμβουλευτική, ορθή εκτίμηση με κύριο γνώμονα την άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη, κάτι που ξεκινά από τα στελέχη της εταιρίας και παρακολουθείται διαρκώς. Θα βρεθούμε δίπλα στον ιδιώτη, τον επαγγελματία, τον συνάνθρωπο, ακόμα και υποστηρικτικά γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με διάρκεια σε μια περίοδο που δοκιμάζονται όλοι. Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά και σας περιμένουμε για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση ή επαγγελματική συμβουλή αναζητάτε. Οι τιμές αγοράς σε χρυσό και ασήμι θα είναι οι καλύτερες κι εμείς εκεί να σας πληρώσουμε μετρητοίς.

Ο λευκόχρυσος έχει μεγαλύτερη αξία ή είναι καλύτερος από τον χρυσό;

Ο λευκόχρυσος είναι πρόσμιξη χρυσού με διαφορετικά μέταλλα του δίνει το ασημί χρώμα γι αυτό και δεν αλλάζει σε αξία.

Τι είναι η πλατίνα;

Η πλατίνα είναι σκληρό και ακριβότερο μέταλλο γι αυτό δε το συναντάμε συχνά σε κόσμημα.

Πως υπολογίζετε την αξία των διαμαντιών;

Η εκτίμηση των διαμαντιών γίνετε βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που αφορούν στα χαρακτηριστικά όπως κοπή, βάρος, καθαρότητα και χρώμα. Σε περιπτώσεις που συνοδεύονται από πιστοποίηση διεθνών οίκων προτείνετε να το προσκομίσετε μαζί.

Τι είδους ρολόγια αγοράζετε;

Αγοράζουμε μόνο αυθεντικά μηχανικά ρολόγια υψηλής ωρολογοποιίας οποιασδήποτε μάρκας. Συνοδευόμενα από κουτί και έγγραφα γνησιότητας επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή τιμή.

Πώς θα γίνει η πληρωμή; 

Η πληρωμή γίνεται με μετρητά την ίδια στιγμή.

Γιατί στο κοσμηματοπωλείο αγοράζουμε τα κοσμήματα ακριβότερα από ότι μπορούμε να το πουλήσουμε;

Αυτό συμβαίνει διότι όταν αγοράζετε ένα κόσμημα από κοσμηματοπωλείο πληρώνεται η αξία του, ο τεχνίτης και όλοι οι μεσάζοντες μέχρι το κόσμημα να φτάσει στη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου. Όταν πωλείται ένα κόσμημα προορίζεται για ανακύκλωση συνεπώς δε κοστολογείται τίποτα παραπάνω από την καθαρή αξία του μετάλλου.

Γιατί κάθε μέρα έχει διαφορετική τιμή ο χρυσός;

Οι μεταβολές στη τιμή χρυσού καθορίζονται κυρίως από την αποθήκευση και τη διάθεση των προϊόντων σε χρυσό στην αγορά καθώς επίσης κι από τη προσφορά και ζήτηση όπως συμβαίνει με όλα τα εμπορεύματα.

Δεν θέλω να με δουν που έρχομαι μπορώ να έρθω πιο πρωί ή μετά που κλείνει το γραφείο;

Ναι δεχόμαστε συναντήσεις σε καθορισμένο χρόνο και εκτός ωραρίου αρκεί να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να ορίσουμε τη συνάντηση την ώρα που σας εξυπηρετεί.

Τι ώρες είναι ανοιχτό το γραφείο;

Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά Δευτέρα με Σάββατο ωράρια καταστημάτων. Δεχόμαστε και συναντήσεις εκτός ωραρίου κατόπιν τηλεφωνικής συνενόησης.

Δεν έχω κλείσει τα 18. Μπορώ να πουλήσω τα χρυσαφικά μου;

Όχι, δίχως συνοδεία κηδεμόνα.

Μου δίνετε κάποια απόδειξη για την συναλλαγή;

Σε όλες τις συναλλαγές εκδίδεται απόδειξη αγοράς με την παρακράτηση του 2,4% του χαρτοσήμου.

Τα κοράλια και τα μαργαριτάρια έχουν αξία;

Δε τα αγοράζουμε, αλλά σε περίπτωση που κάποιο κόσμημά σας έχει τα αφαιρούμε και σας το δίνουμε.

Μπορώ να αγοράσω από εσάς κοσμήματα ή κάποιο ρολόι;

Μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς αν αναζητάτε κάποιο κόσμημα αξίας σε ανταγωνιστική τιμή. Μας στέλνετε περιγραφή αυτού που αναζητάτε και εντός 15 ημερών σας παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας.

Ωράριο Λειτουργίας:

Πρωί: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00
Απόγευμα: Τρίτη- Πέμπτη-Παρασκευή 17:30 – 20:00
Σάββατο: 10:00 – 13:00

Επικοινωνία:

Μόνο στην,
Αγίου Μηνά 38, Ηράκλειο Κρήτης Τ.Κ. 71201
Τηλ. 2810240292 Κιν. 6945908577

find uscontact  facebook easypay gold

αγορα χρυσου ενεχυροδανειστηριο ηρακλειο κρητη