Αγορά Χρυσού - Ασήμι |

Πολύτιμα μέταλλα

Αγορά Χρυσού στο Ηράκλειο Κρήτης | EasyPay Gold

Για να δείτε την τιμή Χρυσού – Ασήμι που αγοράζουμε σήμερα
ή να υπολογίστε την αξία των κοσμημάτων σας

Αγορά χρυσού Ηράκλειο Κρήτης

Η EasyPay Gold Αγορά Χρυσού – Ενεχυροδανειστήριο, δραστηριοποιείται αμιγώς στο χώρο της αγοροπωλησίας πολυτίμων μετάλλων, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Εμπορευόμαστε κάθε είδος πολύτιμου μετάλλου όπως Αγορά Χρυσού – Ασήμι,

σε οποιαδήποτε μορφή κοσμήματα – σκεύος – ράβδο, οποιαδήποτε ποσότητα και κατάσταση π.χ. σπασμένα, φθαρμένα κοσμήματα.


Τα κοσμήματά σας εκτιμούνται πάντα δωρεάν.​

  • Μετράμε τα καράτια τους, δηλαδή την περιεκτικότητα τους σε πολύτιμο μέταλλο ( χρυσό, ασήμι ).​

  • Ζυγίζονται και πολλαπλασιάζονται με την συμφωνημένη τιμή, η οποία είναι πάντα ανάλογη της ημερήσιας παγκόσμιας τιμής χρυσού spot. (https://www.kitco.com)​

  • Πάντα παρουσία σας.

  • Σας καταβάλουμε άμεσα τη συμφωνημένη αξία τους.

ενεχυροδανειστήριο ηράκλειο κρήτη

Δίπλα σας από το 2009 για να κερδίζετε!

Πληροφορίες για τα Πολύτιμα Μέταλλα

Χρυσός, ( Au ) χημικός συμβολισμός

Ο χρυσός είναι ένα από τα δυο μοναδικά «έγχρωμα μέταλλα».

Έχει μεγάλη οικονομική αξία, ως πολύτιμο μέταλλο για νομίσματα, κοσμήματα και άλλα τεχνουργήματα. Τα αποθέματα χρυσού είχαν γίνει η πιο συνηθισμένη βάση της νομισματικής πολιτικής, από τα βάθη της γνωστής ιστορίας της οικονομίας.

Ο χρυσός για λόγους προσφοράς και ζήτησης, αλλά και λόγω των τεράστιων δυσκολιών στην εξόρυξη και την επεξεργασία του, είναι εξαιρετικά ακριβός. Όσο πιο ψηλά είναι η ζήτηση του χρυσού και η τιμή του, τόσο πιο βαθιά κατεβαίνουν οι χρυσωρύχοι στα έγκατα της γης για να τον βρουν.

ορυχειο χρυσου

Οι μοναδικές ιδιότητες του χρυσού, και η σπανιότητα του είναι η αιτία που οι άνθρωποι τον λάτρεψαν, από τους πανάρχαιους πολιτισμούς μέχρι σήμερα. Ο χρυσός δεν οξειδώνεται, και δεν φθείρεται. Είναι μαλακός (τραβιέται σε σύρμα) τόσο λεπτό, όσο η τρίχα από τα μαλλιά. Είναι ελατός (γίνεται φύλλο) πολύ λεπτό επίσης.

φυλο χρυσου 

Έχει μοναδικό χρώμα και λάμψη. Λόγω της εξαιρετικής του αγωγιμότητας, ο χρυσός χρησιμοποιείται στην κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών. Δεν έχει τοξικότητα, και δεν προκαλεί αλλεργίες.

Υπολογίζεται ότι, μέχρι και το 2010, εξορύχθηκαν συνολικά 168.300 τόννοι. 

Χρυσά αντικείμενα συναντάμε ήδη σε προϊστορικούς, και σε όλους τους μετέπειτα πολιτισμούς. Ειδικά στον Ελληνικό χώρο, στον Κρητομυκηναικό πολιτισμό, ο χρυσός ήταν από τα αγαπημένα υλικά των καλλιτεχνών και των ανθρώπων της εποχής . Δείγματα της δουλειάς τους απαράμιλλης τέχνης βρέθηκαν σε τάφους της Κρήτης και των Μυκηνών.

Ο καθαρός χρυσός στην διάλεκτο των χρυσοχόων  λέγεται βενέτικο χρυσό, ονομασία που πηγάζει  από τα βενέτικα φλουριά, επίσης χρησιμοποιείται η λέξη μάλαμα (μαλαματένιο δαχτυλίδι).

Ένα μελανό σημείο στην Ιστορία των ανθρώπων σε σχέση και με τον χρυσό, είναι η σφαγή των αυτοχθόνων της Αμερικής Ίνκας, Μάγιας και Ατζέκων από τους Ισπανούς κατακτητές, λόγω της απληστίας τους για όλο και περισσότερο χρυσό.

Πηγή:el.wikipedia.org

'Αργυρος ( Ag ) κοινή ονομασία Ασήμι

Το ασήμι χρησιμοποιείται για να κατασκευασθούν κοσμήματα, νομίσματα, σκεύη τραπεζιού, κυρίως μαχαιροπίρουνα λόγο και των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του, φωτογραφικά φιλμ,καθρέπτες. 

ασημι αφος

Είναι ένα από τα πρώτα  μέταλλα που χρησιμοποιήθηκαν από τον άνθρωπο. Θεωρείτε ένα από τα  παλαιότερα μέταλλα χρονολογούμενα από το 6000 π.Χ

Όταν εκτίθεται στον ατμοσφαιρικό αέρα, μαυρίζει από το θειούχο άργυρο που σχηματίζεται λόγω της ύπαρξης ιχνών θείου στον αέρα από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων.

Στο Μεσαίωνα, ο άργυρος χρησιμοποιούνταν και για τις αντιμικροβιακές ιδιότητές του, οι οποίες είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

Η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή αργύρου, ήδη από τον 16ο αιώνα, είναι το Μεξικό, από τα ορυχεία του οποίου το 2011 εξορύχτηκαν περίπου 4.753 τόνοι.

Το ασήμι υπήρξε το πρώτο μέταλλο που χρησιμοποιήθηκε,  ως μια μορφή νομίσματος ήδη από το 700 π.Χ.

ασημενια νομισματα

Καράτι kt (περιεκτικότητα) , ct (βάρος)

Η λέξη καράτι ετυμολογικά προέρχεται από την Ελληνική λέξη «κεράτιον» που θα πει χαρούπι ( ο καρπός  της χαρουπιάς). Ο σπόρος του χαρουπιού, έχει πάντα το ίδιο βάρος 200 mg (0,20 του γραμμαρίου) δηλαδή ένα καράτι. Σε καράτια μετράμε την περιεκτικότητα-ποσοστό των κραμάτων του Χρυσού,   χρησιμοποιείται όμως και ως μονάδα μέτρησης βάρους των Πολυτίμων Λίθων. 

ζυγαριά κοσμημάτων

Χρυσός, kt

Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι τα  24 καράτια που το συναντάμε μόνο σε ράβδους και υποδηλώνει ότι το κράμα μας είναι καθαρός χρυσός 100% . Υπάρχουν επίσης οι εξής σύνηθες υποδιαιρέσεις :

 9 καράτια όπου δηλώνει ότι το κράμα μας περιέχει 37,5 % ( 375 ) καθαρό χρυσό.

14 καράτια όπου δηλώνει ότι το κράμα μας περιέχει 58,5 % ( 585 ) καθαρό χρυσό.

18 καράτια όπου δηλώνει ότι το κράμα μας περιέχει  75 %   ( 750 ) καθαρό χρυσό.

22 καράτια όπου δηλώνει ότι το κράμα μας περιέχει 91,6 % (916 ) καθαρό χρυσό.

 

 

Πολύτιμοι Λίθοι, ct

Όταν τα καράτια αναφέρονται στους πολύτιμους λίθους, είναι μονάδα μέτρησης βάρους. Δηλαδή σε καράτια μετράμε το βάρος της πολύτιμης πέτρας. Ένα καράτι αντιστοιχεί σε βάρος 0,20 του γραμμαρίου. Π.χ ένα διαμάντι 10 καρατίων σημαίνει ότι το διαμάντι έχει βάρος 2 γραμμάρια. Έχει προφανώς εντελώς διαφορετική έννοια από το καράτι που αφορά τα μέταλλα.

καρατια διαμαντια
Ωράριο Λειτουργίας:

Πρωί: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00

Απόγευμα: Τρίτη- Πέμπτη-Παρασκευή 17:30 – 20:00

Σάββατο: 10:00 – 13:00

Επικοινωνία:

Μόνο στην,

Αγίου Μηνά 38 Ηράκλειο, Κρήτης Τ.Κ. 71201

Τηλ. 2810240292 Κιν. 6945908577

find uscontact  facebook easypay gold

ενεχυρο κρητη